Slappna av med golf

Det finns många roliga citat om golf. Där personen bara tänker på nästa hål, när hen ska lyckas på första försöket. Hur de bara tänker på nästa gång de kan ta en runda på golfbanan. Allt det här är naturligtvis tänkt som skämt. Men det visar också hur härligt det kan vara att spela golf. Hur avslappnande det är. Eller vilken utmaning det kan vara.

Många tar sig en runda bara för att det är roligt. De trivs med att vara utomhus, få in lite motion och samtidigt försöka gå framåt inom sporten. Slå sina egna, personliga resultat. Men du kan också gå en rund tillsammans med vänner. Tävla mot varandra, kanske sätta upp ett pris för den som vinner. Det finns så många möjligheter med golf.

Golf för alla

Oavsett var du bor i landet kan du spela golf. Sverige är ett av Europas största länder när det kommer till golfbanor. Kanske för att det är ett så stort land, med gott om plats. För en golfbana kräver lite utrymme. Om du vill ha plats för 18 hål får du räkna med en yta som motsvarar cirka 100 fotbollsplaner. Det är en hel del, men också anledningen till att många banor är så vackra. Stockholms bästa golfbanor enligt Happy Golfer.

Det krävs en del att planera en golfbana. Den ska vara funktionell, med en viss svårighetsgrad. Men den kan också vara trevlig. Små lundar, träd och buskar på rätt ställe, där de inte är i vägen för bollarna. En del golfbanor ligger vid havet, där du har en fantastisk utsikt. Variation är alltid intressant, så du kan gärna besöka olika platser bara för deras golfbanor. Spela golf i alla deras städer.

Spela golf året om

Det går att öva golf året om, oavsett väderlek. På många orter har du ganska bra inomhusplatser för att träna dig på golf. Kanske lära grunderna, komma i gång med sporten. Men det allra bästa är ändå att spela på en riktig bana. En som är gjord för en härlig eftermiddag med goda vänner. Eller kanske mer för en riktig turnering, där varje slag tas på allvar. Expressen berättar om priser för bästa golfbana.

I många år var golf en sport för de rika. Bland annat för att utrustning och banor kostade så pass mycket. Men allt det där har förändrats och idag räknas golf som en folksport. Det har öppnat stora möjligheter för en rad personer, och en del har blivit riktigt duktiga. En av världens bästa golfspelare är svensk.

Det kan hända att den publicitet som golfen fått de senaste åren har bidragit till att den blivit så populär. Vem har inte hört talas om Tiger Woods, till exempel? Idag sker en stor del av tävlingarna på de sociala medierna. Det är inte heller så konstigt, eftersom de flesta lever där en stor del av dagen. Men banan förblir den viktigaste tävlingspunkten.

Börja med golf

Till att börja med registrerar du dig och ser till att få ett Grönt kort. Sedan är det bara att börja svinga. Mer eller mindre, för det är alltid bra att lära sig grunderna riktigt ordentligt. Ta gärna en kurs eller anlita en tränare. Det lönar sig i längden, du får ut så mycket mer av golf om du vet vad du håller på med.

Därefter börjar finslipningen. Som med alla andra sporter är det erfarenhet som gäller. Timmar med golf kommer att göra dig duktigare, det bara är så. Samtidigt har du det trevligt, njuter av banan och motionerar både kropp och sinne. Det är inte så konstigt att golf är populärt när du får ut så mycket av det.